Cele mai frumoase compuneri școlare

Mi-am ales această nobilă profesie din dragoste pentru copii. Nu încetează niciodată să mă surprindă prin sufletul frumos pe care îl au, prin dragostea pe care le-o poartă celor din jur, prin felul lor de a fi.Anul acesta școlar, 2015-2016, am avut șansa de a fi profesorul unor copii de clasa a V-a extraordinar de talentați, de drăgălași și care au și talent la scris. Prin urmare, am considerat firesc să împărtășesc o bucățică din sufletul lor cu cei care vizitează  acest site .(cu acordul lor, firește )

mother-daughter-portrait-tim-gillilandMama mea cea dragă

Mama mea îmi este foarte dragă și este una dintre cele mai importante persoane din viața mea.O iubesc mult! Ea este înaltă, are ochi căprui și părul castaniu. E slăbuță și mereu îi place să poarte genți elegante cu geci maronii.

Cât despre personalitatea ei, trebuie să vă spun că e o mamă foarte grijulie, uneori mult prea grijulie.Ea este bună, deși, dacă suntem rele, ne cam ceartă.Mami e o persoană bună, nu ar face ceva rău decât dacă ar fi neatentă;nimeni nu e perfect. Deși nu o vedem prea des, îi simțim dragostea la fiecare pas; ea ne dă curaj și încredere în noi.E foarte sociabilă chiar dacă se agită uneori.

Mami se trezește de dimineață, ne pregătește mâncarea pentru școală, face de mâncare și apoi pleacă la serviciu. Ea lucrează ca educatoare la Școala Specială.Se întoarce acasă, ne pregătește gustarea, noi plecăm la tenis, iar ea rămâne și face treburi prin casă.Seara ne dă de mâncare și ne pune la culcare. Mai stă puțin și se culcă și ea.

Mama mea folosește un limbaj foarte corect, fiind educatoare. După cum am spus, ea este o persoană sociabilă, deci are relații destul de bune cu celelalte persoane. Mama are calități, dar și defecte.Calitățile ei sunt multe, după cum spune lumea, dar are și un defect de vedere destul de grav.Ea este influențată într-un mod neadecvat la Școala Specială, dar își păstrează calmul. După părerea mea, mama este o persoană care te îndrumă mereu spre bine. O iubesc pe mama și va avea mereu un loc special în inima mea. Mama e modelul meu în viață.

A.M

670ef7e1894c596916fe9d9ed6cba128Modelul meu în viață

Modelul meu în viață este bunica mea din partea mamei. Din păcate, ea nu mai este printre noi.A murit din cauza unei boli foarte grave, boala Parkinson.Ea avea douăzeci de ani împliniți de când avea această boală.La început nu s-a simțit aproape deloc, apoi, când aveam eu cinci ani, a început să tremure din ce în ce mai tare. Avea momente când efectiv înțepenea. În anul 2013, când a murit bunicul meu, boala a pus stăpânire pe ea.A trebuit să meargă la spital din ce în ce mai des, a avut nevoie de o sondă care îi transmitea medicamentele direct în stomac.Această sondă avea un furtun care era legat de un aparat foarte greu. Acest aparat trebuia purtat zi și noapte după gât.

Până în vara anului 2015 a dus-o tot așa, până când a murit unchiul meu, adică copilul ei. Ea nu conștientizase acest lucru din cauza bolii. Eu cred că în sufletul ei și-a dat seama că a murit. De atunci ea nu a mai mâncat nimic. A devenit din ce în ce mai slabă.Când nu a mai putut suporta, adică după șapte săptămâni de când a murit unchiul meu, într-o dimineață de vară, pe la ora 11,00 a murit și ea.

Bunica mea este modelul meu în viață deoarece până în ziua morții sale și-a iubit copiii și nepoții.Ea a luptat pentru noi! Dumnezeu să te odihnească în pace, bunico!

S.C.

 

 

Reclame