Activitate de voluntariat „Suflet de copil” – 21 Mai 2015

Oricine poate deveni voluntar, aducând astfel lumii în care trăiește o contribuție, oricât de mică ar fi ea.Este și cazul elevilor cu suflet mare de la Școala Gimnazială „Marțian Negrea”din  Valea Viilor care, la inițiativa Dnei Prof. Blăjan Iuliana au răspuns afirmativ la activitatea de colectare de jocuri, cărți, jucării, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte – lucruri care se doreau a fi destinate unor copii mai puțin norocoși decât ei.

Au făcut parte din echipa noastră elevii : Căldărar Paula Petruța, Beian Crinela, Pallo Dorothea, Cunțan Larisa, Covaci Laura, Irtel Thomas, Medeșan Vasile, Șoldorfean Valentina (clasa a V-a) ; Pușcă Cristian, Sicrea Damaris, Pallo Iosua, Sălcudean Antonio, Sicrea Beneamin (clasa a VI-a) ; Ricean Miruna, Pămărac Răzvan, Sicrea Ștefania, Hranici Rebeca (clasa a VII-a); Migea Diana, Ciufudean Roxana și Găban Flavius (clasa a VIII-a).

Ne-au ajutat să identificăm grupul țintă voluntari de la Crucea Roșie Subfiliala Mediaș doamnele Daniela Bălgărăzan și Rodica Șuteu, cărora le mulțumim și pe această cale. De asemenea, ne-a oferit o mână de ajutor în ceea ce privește transportul pachetelor la destinatar Primăria Comunei Valea Viilor, Dl.Primar Pinte Ilie Avram, punându-ne la dispoziție microbuzul școlar cu care ne-am deplasat la Centrul de Plasament Copii Mediaș unde am fost primiți cu foarte multă căldură de reprezentanții acestei instituții, Dl.Director Poșta Nicolae și Dna Psih.Blaga Tatiana.

Elevii noștri au avut ocazia să vadă cum arată un centru de plasament, să îi cunoască pe copiii de aici, să observe condițiile în care învață și trăiesc aceștia și, poate cel mai important lucru, au avut ocazia să cunoască și să înțeleagă mai bine problemele comunității în care trăiesc. Ajutându-i pe cei mai puțin norocoși, elevii noștri au avut oportunitatea de a se cunoaște mai bine pe ei, de a aprecia ceea ce au, s-au simțit utili și fericiți că pot da înapoi o parte din ceea ce au primit de la alții. Consider că discuțiile purtate cu ei pe drumul spre casă dezvăluie cel mai bine impactul pe care l-a avut asupra lor acest eveniment.La întrebarea mea – „Cu ce gânduri părăsiți Centrul de Plasament și ce ați schimba în viața voastră de acum înainte?”- elevii au răspuns după cum urmează:

Diana Migea ( elevă în clasa a VIII-a, un copil deosebit de sensibil ): „Abia aștept să ajung acasă, c-așa o s-o iubesc pe mama!…” ; Miruna Ricean ( elevă în clasa a VII-a): „De acum înainte n-o să mai stric jucăriile iar hainele o să le păstrez cu grijă pentru a le putea da ulterior unor copii care au nevoie de ele” ;  „O să încerc să ajut cât mai mulți copii și oameni aflați la nevoie de acum înainte” a mărturisit Iosua Pallo (elev în clasa a VI-a) iar Damaris Sicrea ( elevă în clasa a VI-a și cea mai mică dintre surori 🙂 ne-a spus că din acest moment nu se va mai comporta ca un copil răsfățat, având pretenții nechibzuite.

Participarea la o astfel de activitate reprezintă, cu siguranță, un mare câștig sufletesc.Voluntariatul unește oamenii iar copiilor li se poate aduce un mare avantaj în ceea ce privește educația lor în spiritul combaterii prejudecăților și practicilor dăunătoare la adresa persoanelor cu dizabilități.Este necesar să cultivăm la toate nivelurile sistemului de educație, tuturor copiilor, de la vârste fragede, atitudinea de respect față de persoanele cu dizabilități, față de persoanele cu un anumit statut social.

Mulțumesc încă o dată tuturor celor implicați și îmi doresc să repet această experiența cât mai curând posibil.

Împreună putem face mai bună lumea în care trăim 🙂

Prof. Blăjan Iuliana

 

constantin si elena 004 constantin si elena 010 constantin si elena 019 constantin si elena 021   constantin si elena 018 constantin si elena 020constantin si elena 017constantin si elena 016

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s